Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawostka dla wytrwałych ;-) na te jajeczka przyjdzie nam troszkę poczekać.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 953
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 953
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104830
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Umyta jajka włożyć do rondelka zalać osoloną wodą i gotować na małym ogniu 20 min.
Gorące wyjąć ułożyć na sicie przelać zimną wodą i potłuc skorupki (muszą być bardzo gęsto spękane ale nie odpadające)
Włożyć jajka do rondla i dodać wszystkie przyprawy, zalać trzema szklankami wody szybko doprowadzić do wrzenia po czym gotować na małym ogniu ok. 3 godz. (od czasu do czasu dolewając wody tak aby jaja były cały czas przykryte) po czym zostawić w wywarze na 36 godzin
Przed podaniem obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki, jajka w skorupkach można przechowywać 4-5 dni, nie stracą zapachu ani smaku.