Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawostka dla wytrwałych ;-) na te jajeczka przyjdzie nam troszkę poczekać.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3912
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415130
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2469
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3912
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415130
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2469
Składniki
Umyta jajka włożyć do rondelka zalać osoloną wodą i gotować na małym ogniu 20 min.
Gorące wyjąć ułożyć na sicie przelać zimną wodą i potłuc skorupki (muszą być bardzo gęsto spękane ale nie odpadające)
Włożyć jajka do rondla i dodać wszystkie przyprawy, zalać trzema szklankami wody szybko doprowadzić do wrzenia po czym gotować na małym ogniu ok. 3 godz. (od czasu do czasu dolewając wody tak aby jaja były cały czas przykryte) po czym zostawić w wywarze na 36 godzin
Przed podaniem obrać ze skorupek i pokroić na ćwiartki, jajka w skorupkach można przechowywać 4-5 dni, nie stracą zapachu ani smaku.