Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna, moja propozycja podania jajek na wielkanocny stół.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33822
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5655
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 947
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 244
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 33822
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 94
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą i po ostudzeniu obrać. Przekroić na dwie części. Żółtka delikatnie usunąć i przełożyć do głębszej miski. Połówki jajek panierować najpierw w mące , następnie w jajku i w sezamie. Smażyć do zrumienienia w głębokim oleju z dwóch stron. Wyjmować łyżką cedzakową na papierowy ręcznik by usunąć nadmiar oleju. Do żółtek dodać musztardę, majonez i keczup. Doprawić solą i pieprzem.Farsz powinien być gęsty. Przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy i wyciskać na każdą połówkę jajka. Posypać słodką, sproszkowaną papryką. Udekorować kiełkami, rzodkiewką i pociętym listkiem pora.