Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałabym podzielić się z Wami przepisem na jajka wielkanocne ,gdyż Wielkanoc zbliża sie wielkimi krokami. Tak przygotowane jajka na pewno zaskoczą swoim smakiem i wyglądem domowników , a także będą ozdobą świątecznego stołu.
garnek, patelnia, miska, tarka, nóż, widelec, łyżka,
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1717
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1511
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1481
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1753
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1717
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1511
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1481
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1753
Składniki
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą ,następnie obieramy. Pieczarki obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach podsmażamy na łyżce oleju. Do podsmażonych pieczarek dodajemy serek topiony i dokładnie mieszamy. Ugotowane, obrane jaka kroimy na połówki wyjmujemy żółtka. Żółtka rozgniatamy widelcem, a następnie łączymy z pieczarkami, dodajemy majonez doprawiamy do smaku pieprzem, solą i dokładnie mieszamy. Połówki jajek panierujemy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na rumiano. Usmażone , lekko wystudzone jajka napełniamy farszem pieczarkowym, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i dekorujemy kiełkami rzodkiewek. Tak przygotowane jajka podajemy na stół.
Przygotowanie nadzienia.
Przygotowanie połówek jajek.
Gotowe do spożycia.