Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałabym podzielić się z Wami przepisem na jajka wielkanocne ,gdyż Wielkanoc zbliża sie wielkimi krokami. Tak przygotowane jajka na pewno zaskoczą swoim smakiem i wyglądem domowników , a także będą ozdobą świątecznego stołu.
garnek, patelnia, miska, tarka, nóż, widelec, łyżka,
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 80
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 80
Składniki
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą ,następnie obieramy. Pieczarki obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach podsmażamy na łyżce oleju. Do podsmażonych pieczarek dodajemy serek topiony i dokładnie mieszamy. Ugotowane, obrane jaka kroimy na połówki wyjmujemy żółtka. Żółtka rozgniatamy widelcem, a następnie łączymy z pieczarkami, dodajemy majonez doprawiamy do smaku pieprzem, solą i dokładnie mieszamy. Połówki jajek panierujemy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na rumiano. Usmażone , lekko wystudzone jajka napełniamy farszem pieczarkowym, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i dekorujemy kiełkami rzodkiewek. Tak przygotowane jajka podajemy na stół.
Przygotowanie nadzienia.
Przygotowanie połówek jajek.
Gotowe do spożycia.