Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałabym podzielić się z Wami przepisem na jajka wielkanocne ,gdyż Wielkanoc zbliża sie wielkimi krokami. Tak przygotowane jajka na pewno zaskoczą swoim smakiem i wyglądem domowników , a także będą ozdobą świątecznego stołu.
garnek, patelnia, miska, tarka, nóż, widelec, łyżka,
Kotlety z jajek pamiętam z dzieciństwa. Mama czasem je przyrządzała. Ja też r...
Odsłon: 57874
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 224
Dzisiaj poznałem coś nowego, ale bardzo dobrego. Placek pinsa, jest to odmian...
Odsłon: 224
Składniki
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Po ugotowaniu zalewamy zimną wodą ,następnie obieramy. Pieczarki obieramy ścieramy na tarce o dużych oczkach podsmażamy na łyżce oleju. Do podsmażonych pieczarek dodajemy serek topiony i dokładnie mieszamy. Ugotowane, obrane jaka kroimy na połówki wyjmujemy żółtka. Żółtka rozgniatamy widelcem, a następnie łączymy z pieczarkami, dodajemy majonez doprawiamy do smaku pieprzem, solą i dokładnie mieszamy. Połówki jajek panierujemy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony na rumiano. Usmażone , lekko wystudzone jajka napełniamy farszem pieczarkowym, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i dekorujemy kiełkami rzodkiewek. Tak przygotowane jajka podajemy na stół.
Przygotowanie nadzienia.
Przygotowanie połówek jajek.
Gotowe do spożycia.
Przepisy Przekąski
Przekąski
https://video.cookist.com/video/an/YQQmk-SwduVaI562/p8/
Przekąski
Bakłażan zapiekany w cieście francuskim
Przekąski
Wielkanocne jajka-galaretki
Przekąski
Wegański pasztet z kalafiora – Vege Wielkanoc
https://video.cookist.com/video/an/YQQmk-SwduVaI562/p8/
abc
Odsłon: 47
Bakłażan zapiekany w cieście francuskim
Szybkie w przygotowaniu i smaczne danie
Odsłon: 37