Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 153 Ocena: 4267
Dodano: 02.05.2014
Odsłon: 6058
3-4 os. | > 60 min | średnie | tanie |
Rybę oczyszczamy z wnętrzności (moja już ich na szczęście nie posiadała, pod tym względem moi panowie spisali się:)) Następnie skrobiemy z łusek i myjemy dokładnie w zimnej wodzie. Obcinamy głowę, ogon i płetwy. Kroimy w dzwonko. Skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy i obkładamy pokrojoną w półplasterki 1 cebulą. Odkładamy do lodówki na około 3 godziny.
W tym czasie wszystkie składniki zalewy zagotowujemy i odstawiamy do wystygnięcia.
Zdejmujemy z ryby cebulę, panierujemy w jajku i bułce tartej. Wkładamy na rozgrzany olej i smażymy po kilka minut z każdej strony.
Usmażoną i przestudzoną rybę wkładamy do miski, 1 cebulę kroimy w piórka i układamy na rybie. Wlewamy zalewę octową, i odkładamy do lodówki na minimum 1 dobę.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 02 maja 2014Zgłoś do usunięcia
pyszności ,też tak robię,ości się rozpływają:)4 Kto głosował? | Odpowiedz