Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moi wędkarze dostarczyli mi niezły egzemplarz jazia, jest to bardzo smaczna rybka, ale ma jeden mankament - sporo ości:) Na obiad się nie nadaje, ale w zalewie octowej jest pyszna, ości łatwo odchodzą:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3375
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 600
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3737
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 295
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 516
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3375
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 600
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3737
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 295
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 516
Składniki
Rybę oczyszczamy z wnętrzności (moja już ich na szczęście nie posiadała, pod tym względem moi panowie spisali się:)) Następnie skrobiemy z łusek i myjemy dokładnie w zimnej wodzie. Obcinamy głowę, ogon i płetwy. Kroimy w dzwonko. Skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy i obkładamy pokrojoną w półplasterki 1 cebulą. Odkładamy do lodówki na około 3 godziny.
W tym czasie wszystkie składniki zalewy zagotowujemy i odstawiamy do wystygnięcia.
Zdejmujemy z ryby cebulę, panierujemy w jajku i bułce tartej. Wkładamy na rozgrzany olej i smażymy po kilka minut z każdej strony.
Usmażoną i przestudzoną rybę wkładamy do miski, 1 cebulę kroimy w piórka i układamy na rybie. Wlewamy zalewę octową, i odkładamy do lodówki na minimum 1 dobę.