Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moi wędkarze dostarczyli mi niezły egzemplarz jazia, jest to bardzo smaczna rybka, ale ma jeden mankament - sporo ości:) Na obiad się nie nadaje, ale w zalewie octowej jest pyszna, ości łatwo odchodzą:)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28023
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28023
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Rybę oczyszczamy z wnętrzności (moja już ich na szczęście nie posiadała, pod tym względem moi panowie spisali się:)) Następnie skrobiemy z łusek i myjemy dokładnie w zimnej wodzie. Obcinamy głowę, ogon i płetwy. Kroimy w dzwonko. Skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy i obkładamy pokrojoną w półplasterki 1 cebulą. Odkładamy do lodówki na około 3 godziny.
W tym czasie wszystkie składniki zalewy zagotowujemy i odstawiamy do wystygnięcia.
Zdejmujemy z ryby cebulę, panierujemy w jajku i bułce tartej. Wkładamy na rozgrzany olej i smażymy po kilka minut z każdej strony.
Usmażoną i przestudzoną rybę wkładamy do miski, 1 cebulę kroimy w piórka i układamy na rybie. Wlewamy zalewę octową, i odkładamy do lodówki na minimum 1 dobę.