Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moi wędkarze dostarczyli mi niezły egzemplarz jazia, jest to bardzo smaczna rybka, ale ma jeden mankament - sporo ości:) Na obiad się nie nadaje, ale w zalewie octowej jest pyszna, ości łatwo odchodzą:)
Naleśniki po usmażeniu powinny być cienkie, delikatne i elastyczne. Jak zrobi...
Odsłon: 13727
Ryba w zalewie octowej to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wykorzystania...
Odsłon: 392
Deser który możecie zjeść w całości, razem z "miseczką"? Proszę bardzo! :) Ta...
Odsłon: 140
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 756
Deser który możecie zjeść w całości, razem z "miseczką"? Proszę bardzo! :) Ta...
Odsłon: 140
Szybkie i proste babeczki cynamonowe bez użycia miksera gotowe w kilka minut .
Odsłon: 756
Składniki
Rybę oczyszczamy z wnętrzności (moja już ich na szczęście nie posiadała, pod tym względem moi panowie spisali się:)) Następnie skrobiemy z łusek i myjemy dokładnie w zimnej wodzie. Obcinamy głowę, ogon i płetwy. Kroimy w dzwonko. Skrapiamy sokiem z cytryny, solimy, pieprzymy i obkładamy pokrojoną w półplasterki 1 cebulą. Odkładamy do lodówki na około 3 godziny.
W tym czasie wszystkie składniki zalewy zagotowujemy i odstawiamy do wystygnięcia.
Zdejmujemy z ryby cebulę, panierujemy w jajku i bułce tartej. Wkładamy na rozgrzany olej i smażymy po kilka minut z każdej strony.
Usmażoną i przestudzoną rybę wkładamy do miski, 1 cebulę kroimy w piórka i układamy na rybie. Wlewamy zalewę octową, i odkładamy do lodówki na minimum 1 dobę.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Jajka z pieczarkami
Przekąski
Drożdżowe racuchy z mascarpone
Przekąski
Pieczarki nadziewane fasolką szparagową z jajkiem
Przekąski
Szwedzki tort kanapkowy
Jajka z pieczarkami
Jajka z pieczarkami to moje ulubione jajka faszerowane. Przygotowuję je na św...
Odsłon: 45
Drożdżowe racuchy z mascarpone
Propozycja dla tych wszystkich, którzy za racuchami przepadają. poleam!
Odsłon: 51