Do góry

Przekąski Przepis na:

Kacze udka smażone.

Kacze udka smażone.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1449 Ocena: 18800

Dodano:

Odsłon: 8058

Kacze udka smażone z pieczarkami, podane z pieczywem i marynowanymi, papryczkami czereśniowymi.

Składniki

  • uda od kaczki 2 szt.
  • pieczarki 30 dag
  • marynowane papryczki czereśniowe 4 szt.
  • chleb
  • przyprawa do kaczki
  • Sól
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Udka dokładnie myjemy i osączamy na durszlaku. Po ocieknięciu lekko nacinamy skórę, nacieramy solą i przyprawą do kaczki. Smażymy bez tłuszczu gdyż tłuszcz powstanie podczas smażenia z udek. Podczas smażenia dodajemy pieczarki i smażymy do miękkości. Usmażone udka i pieczarki podajemy z chlebem i marynowanymi papryczkami czereśniowymi.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń