Do góry

Przekąski Przepis na:

Kalafior z sosem chrzanowo-czosnkowym

Kalafior z sosem chrzanowo-czosnkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2858

Dodano:

Odsłon: 18552

Robi furrore na imprezach.Znika z talerza w mig, a to przez swój oryginalny smak

Składniki

  • Kalafior, 1 duży
  • koperek, pęczek
  • czosnek, 4 ząbki
  • majonez, ok 6 łyżek
  • śmietana, ok 3 łyżki
  • chrzan, łyżka
  • Papryka słodka
  • pieprz
  • vegeta
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Kalafior z sosem chrzanowo-czosnkowym

Przygotowanie

  1. Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy z dodatkiem vegety(będzie miał ciekawszy smak i kolor)odcedzamy i odstawiamy do ostygnięcia.Majonez mieszamy ze śmietaną,chrzanem,rozdrobnionym czosnkiem,drobno posiekanym koperkiem i przyprawamy.Dokładnie mieszamy.Kalafiora polewamy sose i gotowe.SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 02 listopada 2009 To jest pyszne.Wszelkie sosy z czosnkiem i koperkiem są moim ulubionym daniem.Pozdrawiam.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Arabelka 02 listopada 2009 Wygląda bardzo smakowicie.Dodaje do ulubionych.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń