Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykły wygląd i zaskakujący smak kalarepki
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3146
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 523
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2292
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3146
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 523
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2292
Składniki
Kalarepki oczyścić, odciąć wierzch i wydrążyć środki. Miąższ pokroić w kostkę, wątróbki oczyscić, jabłko pokroić w kostkę. Całe kalarepki sparzyć w osolonym wrzatku i schłodzic w zimnej wodzie.
Na rozgrzanym maśle przesmażyć przesmażyć wąrtobkę, oddzielnie przesmażyć kalarepki, na koniec smażenia dodając jabłko. Wątróbki pokroić w kostkę i połączyć z kalarepką i jabłkami, doprawić solą, pieprzem.
Przygotowanym farszem napełniać kalarepki. Piec w nagrzanym do 200?C piekarniku ok. 15 min.