Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykły wygląd i zaskakujący smak kalarepki
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Kalarepki oczyścić, odciąć wierzch i wydrążyć środki. Miąższ pokroić w kostkę, wątróbki oczyscić, jabłko pokroić w kostkę. Całe kalarepki sparzyć w osolonym wrzatku i schłodzic w zimnej wodzie.
Na rozgrzanym maśle przesmażyć przesmażyć wąrtobkę, oddzielnie przesmażyć kalarepki, na koniec smażenia dodając jabłko. Wątróbki pokroić w kostkę i połączyć z kalarepką i jabłkami, doprawić solą, pieprzem.
Przygotowanym farszem napełniać kalarepki. Piec w nagrzanym do 200?C piekarniku ok. 15 min.