Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 04.03.2009
Odsłon: 2560
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Kalarepki oczyścić, odciąć wierzch i wydrążyć środki. Miąższ pokroić w kostkę, wątróbki oczyscić, jabłko pokroić w kostkę. Całe kalarepki sparzyć w osolonym wrzatku i schłodzic w zimnej wodzie.
Na rozgrzanym maśle przesmażyć przesmażyć wąrtobkę, oddzielnie przesmażyć kalarepki, na koniec smażenia dodając jabłko. Wątróbki pokroić w kostkę i połączyć z kalarepką i jabłkami, doprawić solą, pieprzem.
Przygotowanym farszem napełniać kalarepki. Piec w nagrzanym do 200?C piekarniku ok. 15 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

shira211 04 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Ten przepis juzz byl!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz