Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykły wygląd i zaskakujący smak kalarepki
Kalarepki oczyścić, odciąć wierzch i wydrążyć środki. Miąższ pokroić w kostkę, wątróbki oczyscić, jabłko pokroić w kostkę. Całe kalarepki sparzyć w osolonym wrzatku i schłodzic w zimnej wodzie.
Na rozgrzanym maśle przesmażyć przesmażyć wąrtobkę, oddzielnie przesmażyć kalarepki, na koniec smażenia dodając jabłko. Wątróbki pokroić w kostkę i połączyć z kalarepką i jabłkami, doprawić solą, pieprzem.
Przygotowanym farszem napełniać kalarepki. Piec w nagrzanym do 200?C piekarniku ok. 15 min.
Polecam Wam pyszny przepis na kalarepki,które zimową porą ,możemy zużyć do sa...
Odsłon: 1462
Świeża kapustka bez dodatku np. kukurydzy z puszki :-))
Odsłon: 2763
Ogórki kanapkowe z kurkumą to świetny pomysł na zdrowy dodatek do pieczywa i...
Odsłon: 145
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10705
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 473
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 172
Ogórki kanapkowe z kurkumą to świetny pomysł na zdrowy dodatek do pieczywa i...
Odsłon: 145
Prosty i szybki przepis na ciasto na pizzę! Ja jako laik w pieczeniu i gotowa...
Odsłon: 88
Bardzo smaczne, proste i szybkie w przygotowaniu ciasto z jabłkami papierówka...
Odsłon: 10705
Sernik ma różne oblicza. Wolisz ten ciężki, wilgotny, lekko kwaskowy? Czy kre...
Odsłon: 473
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 172
Składniki
Kalarepki oczyścić, odciąć wierzch i wydrążyć środki. Miąższ pokroić w kostkę, wątróbki oczyscić, jabłko pokroić w kostkę. Całe kalarepki sparzyć w osolonym wrzatku i schłodzic w zimnej wodzie.
Na rozgrzanym maśle przesmażyć przesmażyć wąrtobkę, oddzielnie przesmażyć kalarepki, na koniec smażenia dodając jabłko. Wątróbki pokroić w kostkę i połączyć z kalarepką i jabłkami, doprawić solą, pieprzem.
Przygotowanym farszem napełniać kalarepki. Piec w nagrzanym do 200?C piekarniku ok. 15 min.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Tarta ze szparagami
Przekąski
roladki z szynki
Przekąski
Dietetyczne placuszki bez cukru
Przekąski
Bułeczki z ciasta francuskiego z borówkami.
Tarta ze szparagami
Bardzo prosta i szybka do przygotowania tarta na cieście francuskim. Polecam,...
Odsłon: 5
roladki z szynki
Przekąski na imprezę to nieodłączna część każdej zabawy. W trakcie imprez naj...
Odsłon: 30