Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapusta zasmażana to pyszny dodatek do obiadu. Prosta i szybka. Doskonale smakuje z mięsem i kluskami.
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25385
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21296
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 127
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25385
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21296
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 127
Składniki
Kapustę kiszoną odciskamy z soku i przekładamy do garnka. Wlewamy wodę, dodajemy liście laurowe, kminek i ziele angielskie.
Garnek przykrywamy przykrywką i gotujemy kapustę na wolnym ogniu do miękkości, około 20 minut. Kapusta ma być miękka, ale nie rozpadająca się.
W tym czasie przygotowujemy zasmażkę. Na dużej patelni podsmażamy na oleju boczek wędzony pokrojony w drobną kostkę. Następnie dorzucamy do rumianego boczku cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy ją do zeszklenia.
Na patelnię z podsmażoną cebulą i boczkiem wsypujemy mąkę i dokładnie ją rozprowadzamy, aby nie było grudek. Wrzucamy na patelnię całą ugotowaną kapustę. Mieszamy kapustę z zasmażką i przyprawiamy pieprzem, papryką i cukrem do smaku. Na sam koniec wrzucamy do kapusty posiekaną natkę pietruszki.
Kapusta kiszona zasmażana gotowa!