Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana prażona podana na ciepło z suszonymi pomidorami i serem feta z nutką czosnku. Pysznie smakuje na ciepło /kiedy ser feta jest lekko płynny i łączy pozostałe składniki/ oraz na zimno /w wersji sałatkowej/.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326116
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11996
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16588
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5348
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326116
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11996
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16588
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5348
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonym wrzątku, odsączamy i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej /najlepszy będzie aromatyczny olej pozostały po suszonych pomidorach/, wrzucamy posiekany czosnek a po chwili pokrojone suszone pomidory. Po 2-3 min wsypujemy kaszę gryczaną i mieszając mocno podgrzewamy. Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę ser feta. Podgrzewamy do czasu aż ser się połączy z kaszą. Podajemy udekorowane natką pietruszki. Potrawę możemy dodatkowo doprawić według uznania; pieprzem, świeżą kolendrą lub bazylią albo dodać pikanterii dodając odrobinę papryczki chili.