Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza gryczana prażona podana na ciepło z suszonymi pomidorami i serem feta z nutką czosnku. Pysznie smakuje na ciepło /kiedy ser feta jest lekko płynny i łączy pozostałe składniki/ oraz na zimno /w wersji sałatkowej/.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 260
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1086
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 260
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1086
Składniki
Kaszę gryczaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu w osolonym wrzątku, odsączamy i odstawiamy. Na patelni rozgrzewamy olej /najlepszy będzie aromatyczny olej pozostały po suszonych pomidorach/, wrzucamy posiekany czosnek a po chwili pokrojone suszone pomidory. Po 2-3 min wsypujemy kaszę gryczaną i mieszając mocno podgrzewamy. Na koniec dodajemy pokrojony w kostkę ser feta. Podgrzewamy do czasu aż ser się połączy z kaszą. Podajemy udekorowane natką pietruszki. Potrawę możemy dodatkowo doprawić według uznania; pieprzem, świeżą kolendrą lub bazylią albo dodać pikanterii dodając odrobinę papryczki chili.