Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na burgera z panierowanym kurczakiem z serem i dodatkami
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5363
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 231
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 835
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 950
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 158
Składniki
Filet z kurczaka przekroić na pół (jeśli są zbyt grube ubić tłuczkiem). Do jednej miseczki wsypać bułkę tartą, do drugiej jajko, sól i pieprz i wymieszać. Mięso obtoczyć najpierw w jajku potem w bułce i usmażyć na oleju. Odsączyć na ręczniku papierowym. Pomidora i ogórka pokroić na plasterki Bułki przekroić na pół i podpiec chwilę w piekarniku. Dolną część bułki posmarować majonezem, na to położyć liście sałaty, następnie kotleta, na to 2 plastry sera, kilka plastrów ogórka, następnie posmarować musztardą, ułożyć 2 plastry pomidora. Górną część bułki posmarować ketchupem i przykryć hamburgera. Podpiec całość chwilę w piekarniku.