Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nowojorska przekąska z polskiej kiełbasy, nieźle się sprawdza, kiedy na przykład polska reprezentacja wygrywa z niemiecką mecz piłki nożnej... ;-)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7882
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7882
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3120
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę, wrzucamy na rozgrzany na dużej patelni olej i smażymy kilka minut
kiełbasę kroimy w grube plasterki (1-2 cm), dorzucamy do papryki z cebulą i smażymy, aż się trochę zrumieni
dolewamy coca colę (regular czyli czerwoną - light i zero się nie nadają), dodajemy miód (lub cukier) musztardę i chili (jeżeli nie mamy w płatkach, to może być w proszku)
dusimy kilkanaście minut na małym ogniu, aż płyn odparuje i sos zgęstnieje, podajemy z bagietką i piwem lub wytrawnym winem