Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna przekąska, a także pomysł na coś treściwego do pracy, a także na podróż. Nie wymaga wiele czasu i składników. Można podawać z czystym barszczem lub zupą w kubku.
Nóż, blacha do pieczenia, tarka do jarzyn, łyżka, pędzel do smarowania, miseczka na wodę
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1581
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 699
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 1581
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 699
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 685
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 281
Składniki
Rolkę ciasta schłodzonego e lodówce rozwijamy i kroimy na 2 równe części wzdłuż
Każdą z części smarujemy musztardą
Następnie posypujemy startym serem. Można już włączyć piekarnik na 190 stopni ,aby się nagrzewał.
Każdą kiełbaskę zawijamy na raz w ciasto i zlepiamy końce dookoła widelcem. Każdą kiełbaskę nacinamy ukośnie 4 razy ostrym nożem. Smarujemy wodą każdą kiełbaskę, a następnie posypujemy sezamem.
Pieczemy 25-30 minut na opcji góra -dół w temperaturze 190 stopni w środkowej części piekarnika. Kiełbaski są surowe i instrukcja mówi,aby piec 20 minut. Dłuższe pieczenie daje pewność, że kiełbaski będą upieczone w środku, a nie będą spalone. Wyszło 8 smacznych kiełbasek. Zapraszam do wypróbowania.