Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113033
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 405
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 740
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 560
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113033
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 405
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 740
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 560
Składniki
Kawę zalać wrzącą wodą, zaparzyć i przecedzić.
Część mleka tj. 400 ml zagotować z drobno pokrojoną wanilią i przecedzić. Pozostałe mleko wymieszać z mąką ziemniaczaną,następnie wlać powoli do gorącego mleka szybko mieszając trzepaczką lub innym urządzeniem kuchennym, zagotować, połączyć z naparem i z cukrem.
Kompotierki wypłukać zimną wodą, wlać ciepły kisiel i pozostawić do ostygnięcia.