Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można je podawać : 1. polane stopionym masłem i oprószone startym serem, 2. okraszone skwarkami 3. jako dodatek do zup 4. jako dodatek do pieczeni, z gęstym sosem.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 820
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 384
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3549
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 126
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 261
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 820
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 384
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3549
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 126
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 261
Składniki
Jaja wbić do miski, rozkłócić, dodać mąkę, szczyptę soli. Wyrabiać dłońmi, dodając tyle wody mineralnej, by powstało gęste ciasto z pęcherzykami powietrza na powierzchni.
Wrzucić uformowane kluski na wrzącą osoloną wodę z odrobiną oleju na ok. 2 minuty