Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można je podawać : 1. polane stopionym masłem i oprószone startym serem, 2. okraszone skwarkami 3. jako dodatek do zup 4. jako dodatek do pieczeni, z gęstym sosem.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 210
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Jaja wbić do miski, rozkłócić, dodać mąkę, szczyptę soli. Wyrabiać dłońmi, dodając tyle wody mineralnej, by powstało gęste ciasto z pęcherzykami powietrza na powierzchni.
Wrzucić uformowane kluski na wrzącą osoloną wodę z odrobiną oleju na ok. 2 minuty