Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre i szybkie danie.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3219
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3219
Składniki
Twaróg zmielić w maszynce. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z masłem, wymieszać z twarogiem.
Wsypać kaszę mannę, dokładnie wymieszać, odstawić na godzinę.
Z białek ubić pianę, wsypać mąkę, wymieszać. Dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać, przyprawić solą.
Brzoskwinie osączyć, pokroić na niewielkie kawałki. Z masy formować kule, do środka włożyć po kawałku brzoskwini, dokładnie zalepić.
Knedle obtoczyć w mące ziemniaczanej, gotować pod przykryciem ok. 10 minut, odcedzić.
Jogurt posłodzić do smaku cukrem pudrem. Gorące knedle polać jogurtem lub serkiem z dodatkiem cukru.
Smacznego!