Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre i szybkie danie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13259
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2593
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3741
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13259
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2593
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3741
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4754
Składniki
Twaróg zmielić w maszynce. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z masłem, wymieszać z twarogiem.
Wsypać kaszę mannę, dokładnie wymieszać, odstawić na godzinę.
Z białek ubić pianę, wsypać mąkę, wymieszać. Dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać, przyprawić solą.
Brzoskwinie osączyć, pokroić na niewielkie kawałki. Z masy formować kule, do środka włożyć po kawałku brzoskwini, dokładnie zalepić.
Knedle obtoczyć w mące ziemniaczanej, gotować pod przykryciem ok. 10 minut, odcedzić.
Jogurt posłodzić do smaku cukrem pudrem. Gorące knedle polać jogurtem lub serkiem z dodatkiem cukru.
Smacznego!