Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowo szybka przekąska imprezowo-karnawałowa, czyli koreczki Caprese ;) Inspirowane jedną z najpopularniejszych włoskich sałatek, bez której przyznam się Wam szczerze nie mogę żyć XD
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 119
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1223
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 209
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 119
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1223
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 209
Składniki
Pomidorki kroimy na połówki. Następnie nabijamy na wykałaczkę kolejno połówkę pomidorka, kulkę mozzarelli i złożony na pół listek bazylii. Możemy również zmienić kolejność i na pomidora najpierw nabić listek bazylii, a dopiero potem mozzarellę, jednak ja wolę pierwszą opcję, która nawiązuje do włoskiej flagi.
Tak przygotowane koreczki układamy na półmisku. Na koniec możemy je skropić kremem balsamicznym i posypać świeżo mielonym pieprzem. Smacznego ;)