Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowo szybka przekąska imprezowo-karnawałowa, czyli koreczki Caprese ;) Inspirowane jedną z najpopularniejszych włoskich sałatek, bez której przyznam się Wam szczerze nie mogę żyć XD
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34140
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1344
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34140
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1344
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113588
Składniki
Pomidorki kroimy na połówki. Następnie nabijamy na wykałaczkę kolejno połówkę pomidorka, kulkę mozzarelli i złożony na pół listek bazylii. Możemy również zmienić kolejność i na pomidora najpierw nabić listek bazylii, a dopiero potem mozzarellę, jednak ja wolę pierwszą opcję, która nawiązuje do włoskiej flagi.
Tak przygotowane koreczki układamy na półmisku. Na koniec możemy je skropić kremem balsamicznym i posypać świeżo mielonym pieprzem. Smacznego ;)