Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki z ziemniaków i cukinii Pychotka
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 147
Składniki
Cukinię obierz, przekrój na pół i usuń nasiona. Miąższ zetrzyj na tarce o dużych oczkach Oprósz solą i odstaw na kilka minut. W tym czasie opłucz i osusz koperek. Oderwij piórka od łodyżek, posiekaj. Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Wymieszaj z odciśniętą cukinią. Dodaj posiekaną cebulę, jajka, 2 łyżki bułki tartej oraz starty ser. Dopraw ziołami, solą i pieprzem. Formuj niewielkie kotlety. Smaż je na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony