Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 231
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 231
Składniki
Ser pokroić na grube 4 plastry,jajko rozmięszaj z mąką,mlekiem i papryką.Tartą bułke wysyp na talerzyk.Na patelni rozgrzej olej.
Plastry sera panieruj najpierw w cieście pózniej w bułce tartej i od razu kładż na olej.Smaż z obu stron na złoty kolor,Gdy skórka się przyrumieni zmiejsz ogień i trzymaj tak kotleciki jeszcze 1-2min.aby ser ładnie się rozpuścił w środku,kotlety odsącz na ręczniku papierowym,podawać z ziemniaczkami i suróweczką,lub tylko samą surówką.