Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlety jajeczno-chlebowe

Kotlety jajeczno-chlebowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 471 Ocena: 4847

Dodano:

Odsłon: 17188

Szybkie i smaczne kotleciki, które mogą być zarówno ciepłą przekąską jak i daniem głównym ;)

Składniki

  • jaja ugotowane 10 sztuk
  • jaja surowe 2 sztuki
  • chleb czerstwy 5 kromek
  • ser żółty 100 gramów
  • bułka tarta 4 łyżki
  • starta gałka muszkatołowa 1 szczypta
  • kucharek 1/2 łyżeczki
  • czosnek granulowany 1/4 łyżeczki
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • zioła prowansalskie 1/2 łyżeczki
  • bułka tarta 1 szklanka
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kromki chleba namoczyć w zimnej wodzie. Ugotowane jaja i odciśnięty chleb zblendować. Następnie dodać przyprawy, surowe jaja, przyprawy, bułkę tartą i całość dokładnie połączyć.

  2. Formować kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń