Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2513 Ocena: 18209

Dodano:

Odsłon: 394

Super smaczna przekąska.

Składniki

  • Ziemniaki 2 kg
  • Cebula biała 3 szt.
  • Jajka 3 szt.
  • Mąka pszenna 3 łyżki
  • Mąka ziemniaczana 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Masło do smażenia cebuli
  • Olej do smażenia
  • Składniki na farsz:
  • Pieczarki świeże 6 szt.
  • Cebula biała 1 szt.
  • Sól i pieprz do smaku
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kotlety ziemniaczane z pieczarkami

Przygotowanie

  1. Wykonanie farszu:
    Pieczarki, cebulę obrać pokroić, przyprawić do smaku i przysmażyć na oleju.
    Wykonanie:
    Gotujemy dzień wcześniej ziemniaki w mundurkach, obieramy i mielimy razem z cebulą podsmażoną na maśle. Następnie wbijamy jajka, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, wsypujemy obie mąki i dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy na dłoni kotlety i faszerujemy pieczarkami. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń