Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym to bardzo smaczna, prosta i szybka przekąska, która szybko znika ze stołu. Podane z ulubionym sosem smakują wybornie.
patelnia,
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112959
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 303
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 642
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 523
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112959
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 303
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 642
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 523
Składniki
Cukinię obrać, pokroić w 1 cm krążki. Z każdego krążka usunąć gniazda nasienne. Ciasto naleśnikowe: Do miski wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz szczyptę soli. Dodać jajko i stopniowo dodawać mleko mieszając ręczną trzepaczką do ubijania do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Dodać oregano, bazylię i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, krążki cukinii maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. W razie potrzeby odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionym sosem.