Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krążki cukinii w cieście naleśnikowym to bardzo smaczna, prosta i szybka przekąska, która szybko znika ze stołu. Podane z ulubionym sosem smakują wybornie.
patelnia,
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 135
Deser albo słodkie, ciepłe śniadanie z ciasta filo, twarogu i brzoskwiń. Masł...
Odsłon: 41
Smaczne domowe lody truskawkowe. Pokochają małe i duże łasuchy.
Odsłon: 135
Składniki
Cukinię obrać, pokroić w 1 cm krążki. Z każdego krążka usunąć gniazda nasienne. Ciasto naleśnikowe: Do miski wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia oraz szczyptę soli. Dodać jajko i stopniowo dodawać mleko mieszając ręczną trzepaczką do ubijania do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta. Dodać oregano, bazylię i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, krążki cukinii maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. W razie potrzeby odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać z ulubionym sosem.