Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To dzięki właściwemu przewodnictwu ciepła przez kamień uzyskuje sie niespotykany smak krewetek. Metoda grillowania niezwykle popularna we Włoszech, Hiszpanii i Portugalii.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Marynować min 2 godziny w oliwie z dodatkiem soli, pieprzu i wyciśniętego czosnku.
Rozgrzać kamień do temperatury ok 250-300 stopni: na grillu, w piekarniku lub na kuchence gazowej
Osączyć krewetki z marynaty i ułożyć na gorącym kamieniu
Grillować na kamieniu ok 10 minut, co jakiś czas obracając