Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To dzięki właściwemu przewodnictwu ciepła przez kamień uzyskuje sie niespotykany smak krewetek. Metoda grillowania niezwykle popularna we Włoszech, Hiszpanii i Portugalii.
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 241
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5148
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 241
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5148
Składniki
Marynować min 2 godziny w oliwie z dodatkiem soli, pieprzu i wyciśniętego czosnku.
Rozgrzać kamień do temperatury ok 250-300 stopni: na grillu, w piekarniku lub na kuchence gazowej
Osączyć krewetki z marynaty i ułożyć na gorącym kamieniu
Grillować na kamieniu ok 10 minut, co jakiś czas obracając