Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To dzięki właściwemu przewodnictwu ciepła przez kamień uzyskuje sie niespotykany smak krewetek. Metoda grillowania niezwykle popularna we Włoszech, Hiszpanii i Portugalii.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21652
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 20
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 17
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21652
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 80
Składniki
Marynować min 2 godziny w oliwie z dodatkiem soli, pieprzu i wyciśniętego czosnku.
Rozgrzać kamień do temperatury ok 250-300 stopni: na grillu, w piekarniku lub na kuchence gazowej
Osączyć krewetki z marynaty i ułożyć na gorącym kamieniu
Grillować na kamieniu ok 10 minut, co jakiś czas obracając