Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krokiety z parówkami i pieczarkami
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Składniki ciasta połączyć i zmiksować. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Gdyby było zbyt gęste dodać wody. Usmażyć naleśniki.
Przygotować farsz: na rozgrzany tłuszcz zarumienić drobno pokrojoną cebulę. Gdy się zeszkli dodać pokrojone w drobną kostkę pieczarki i razem dusić jeszcze przez kilka minut dodać przecier i sól i pieprz. Parówki ugotować obrać z plastikowej osłonki. Na naleśniku rozsmarować farsz pieczarkowy, ułożyć kawałki parówki, zwijać w krokieciki. Przed podaniem obtoczyć w jajku i bułce tartej, podsmażyć rumieniąc z obu stron. Podawać z czerwonym barszczykiem.