Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na przekąskę, jeśli zostanie nam chleb tostowy lub szybka propozycja na imprezowe co nieco
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 756
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 756
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Wędlinę pokroić w większą kostkę i i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Czosnek obrać, posiekać i dodać do wędliny. Papryczki pepperoni oczyścić z pestek, pokroić w plastry i wraz z tymiankiem dodać do wędliny. Chwilę razem przesmażyć.
Kromki chleba tostowego płasko rozwałkować. Na każdym kawałku nałożyć nadzienie z wędliny i starty ser. Pozwijać w ciasne ruloniki.
Każdy z nich obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ulubionym sosem.