Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na przekąskę, jeśli zostanie nam chleb tostowy lub szybka propozycja na imprezowe co nieco
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 95
Maceraty to cenne oleje roślinne z wyciągami z kwiatów, pąków i całych ziół....
Odsłon: 95
Składniki
Wędlinę pokroić w większą kostkę i i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Czosnek obrać, posiekać i dodać do wędliny. Papryczki pepperoni oczyścić z pestek, pokroić w plastry i wraz z tymiankiem dodać do wędliny. Chwilę razem przesmażyć.
Kromki chleba tostowego płasko rozwałkować. Na każdym kawałku nałożyć nadzienie z wędliny i starty ser. Pozwijać w ciasne ruloniki.
Każdy z nich obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ulubionym sosem.