Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny pomysł na przekąskę, jeśli zostanie nam chleb tostowy lub szybka propozycja na imprezowe co nieco
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Wędlinę pokroić w większą kostkę i i przesmażyć na rozgrzanym oleju. Czosnek obrać, posiekać i dodać do wędliny. Papryczki pepperoni oczyścić z pestek, pokroić w plastry i wraz z tymiankiem dodać do wędliny. Chwilę razem przesmażyć.
Kromki chleba tostowego płasko rozwałkować. Na każdym kawałku nałożyć nadzienie z wędliny i starty ser. Pozwijać w ciasne ruloniki.
Każdy z nich obtoczyć w roztrzepanym jajku, a następnie w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ulubionym sosem.