Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis na Krokiety z Kapustą i Grzybami, to kolejne danie bez którego nie wyobrażamy sobie świątecznej kolacji. Krokiety z Kapustą i Grzybami idealnie pasują do Barszczu Czerwonego jak i na zwykłą, codzienną przekąskę. To bardzo łatwy przepis którego nie sposób zepsuć
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 411
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 312
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 411
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 312
Składniki
cały przepis na Filmie poniżej:) Przepis na farsz do Krokietów: - 250 g grzybów - 200 g ugotowanej kiszonej kapusty - 0,5 łyżeczki soli - szczypta czosnku w proszku - 2 cebulę pokrojone w kostkę Smażymy kolejno: Cebulę pokrojoną w kostkę, grzyby i kapustę doprawiamy do smaku a następnie studzimy. Przepis na naleśniki do krokietów: - 500 ml mleka - 300 g mąki - 3 jaja - 2 łyżki oleju - 0,5 łyżeczki soli - 0,5 łyżeczki cukru Wszystko dodajemy do miski, miksujemy i smażymy naleśniki. Farsz nakładamy na naleśniki, formujemy krokiety, a następnie panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Krokiety smażymy ze wszystkich stron i podajemy z barszczem.:)