Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny przepis na Krokiety z Kapustą i Grzybami, to kolejne danie bez którego nie wyobrażamy sobie świątecznej kolacji. Krokiety z Kapustą i Grzybami idealnie pasują do Barszczu Czerwonego jak i na zwykłą, codzienną przekąskę. To bardzo łatwy przepis którego nie sposób zepsuć
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
cały przepis na Filmie poniżej:) Przepis na farsz do Krokietów: - 250 g grzybów - 200 g ugotowanej kiszonej kapusty - 0,5 łyżeczki soli - szczypta czosnku w proszku - 2 cebulę pokrojone w kostkę Smażymy kolejno: Cebulę pokrojoną w kostkę, grzyby i kapustę doprawiamy do smaku a następnie studzimy. Przepis na naleśniki do krokietów: - 500 ml mleka - 300 g mąki - 3 jaja - 2 łyżki oleju - 0,5 łyżeczki soli - 0,5 łyżeczki cukru Wszystko dodajemy do miski, miksujemy i smażymy naleśniki. Farsz nakładamy na naleśniki, formujemy krokiety, a następnie panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Krokiety smażymy ze wszystkich stron i podajemy z barszczem.:)