Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla smakoszy kaszy gryczanej. Jest to " wypiek " regionalny, można jeść na zimno z masłem, a także na ciepło przysmażony na maśle.Ja osobiście lubię jeść z wędliną.W moich rodzinnych stronach jest podawany również na weselach.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1196
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420708
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1844
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1196
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420708
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1844
Składniki
Ugotować ziemniaki i odcedzić.
Do gorących ziemniaków dodać surową kasze, masło i razem potłuc tłuczkiem do ziemniaków.
Gdy ziemniaki z kaszą wystygną, dodać resztę składników oraz rozpuszczony tłuszcz,dobrze wymieszać ręką.
Blaszkę o wymiarach 10x35 cm wysmarować tłuszczem,wyłożyć papierem i wysypać bułką tartą.
Nałożyć na blaszkę, uklepać i posmarować żółtkiem.
Piec w temperaturze 180°C - 1.5 godz.