Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla smakoszy kaszy gryczanej. Jest to " wypiek " regionalny, można jeść na zimno z masłem, a także na ciepło przysmażony na maśle.Ja osobiście lubię jeść z wędliną.W moich rodzinnych stronach jest podawany również na weselach.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1663
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1452
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1457
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1626
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1663
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1452
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1457
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1626
Składniki
Ugotować ziemniaki i odcedzić.
Do gorących ziemniaków dodać surową kasze, masło i razem potłuc tłuczkiem do ziemniaków.
Gdy ziemniaki z kaszą wystygną, dodać resztę składników oraz rozpuszczony tłuszcz,dobrze wymieszać ręką.
Blaszkę o wymiarach 10x35 cm wysmarować tłuszczem,wyłożyć papierem i wysypać bułką tartą.
Nałożyć na blaszkę, uklepać i posmarować żółtkiem.
Piec w temperaturze 180°C - 1.5 godz.