Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak z chili bazylią i szparagami

Przepis dnia 2008-07-17
Kurczak z chili bazylią i szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 4665

Dodano:

Odsłon: 104522

Danie o pięknym aromacie.

Składniki

  • szparagi, 4 sztuki
  • papryczka chili, 1
  • listki bazyli, kilka sztuk
  • listki selera, kilka sztuk
  • filet z kurczaka, 500 g
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pokrojonego kurczaka marynować ok 40 min. w sosie sojowym, soli, pieprzu i oliwie z oliwek. Gdy się już zamarynuje wszystko wrzucić na patelnię, dodać listki selera, pokrojoną papryczkę chili, pokrojone szparagi i podsmażyć. Dodać listki bazylii i jeszcze chwilkę poddusić. Podawać z ryżem i białym winem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

psotnywiatr81 18 listopada 2008 na pewno jest przepyszne, bazylia jest swietna przyprawa

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alex72 24 sierpnia 2008 Dzięki za przepisik ;) Jadłem już kilka razy... Pysznośći ;) Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń