Do góry

Przekąski Przepis na:

Kurczak z warzywami i szpinakiem

Kurczak z warzywami i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 50

Dodano:

Odsłon: 268

Szybka, zdrowa i prosta przekąska.Sprawdza się również jako obiad.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mieszam 1 łyżeczkę miodu z 3 łyżkami oleju, 1 łyżeczką przyprawy gyros i 1 łyżeczką słodkiej papryki.Wkładam pokrojoną w paski pierś.Marynuję około 20 min.
    W międzyczasie kroję pomidora, cebulę i ogórka w kostkę.

  2. Podsmażam pierś w marynacie i dodaję zamrożony szpinak.Smażę do czasu aż pierś straci surowość a szpinak będzie miękki.

  3. Rozgrzewam patelnię bez oleju.Kładę tortillę i czekam, aż będzie ciepła z obu stron.

  4. Spód tortilli smaruję majonezem, dodaję mięso ze szpinakiem, ogórki, cebulę i pomidora.Polewam keczupem i zawijam.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń