Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kurczak inaczej niż zwykle , proste i efektowne nawet na przyjęcie
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 218
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1713
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 154
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 218
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1713
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 154
Składniki
Filet y opłukać i osuszyć, przekroić w poprzek, grubsze kawałki rozciąć jeszcze na dwa filety. W sumie otrzymamy 6 płatków mięsa. Jeżeli filety będą z polędwiczkami to nawet osiem :) Z dwóch łyżek oleju i przypraw (po łyżeczce każdej) zrobić marynatę, w której otaczamy mięso , zostawiamy w lodówce na min 30 minut.
Szpinak myjemy, suszymy , dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, dusimy na oleju ok. 10 minut. Na blachę rozkładamy papier do pieczenia. Ser żółty pokroić na paski.
Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Kroimy na sześć prostokątów (ok. 12x16cm:)), nacinamy pod kątem po bokach. Na ciasto kładziemy mięso, przykrywamy szpinakiem, układamy kilka pasków sera i całość zawijamy w ciasto przeplatając paski na zmianę z prawej i lewej strony. Po wierzchu ciasto smarujemy delikatnie mlekiem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 45 minut w 180 stopniach. Podajemy gorące !