Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla naszych małych smakoszy.
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 312
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1659
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 312
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1659
Składniki
1. Mięso kroimy na większe kawałki, solimy.
2. Do miski wlewamy jogurt. 3. Wbijamy jajka. 4. Dodajemy mąkę. 5. Doprawiamy pieprzem, solą oraz chili.
6. Paprykę obieramy z nasion i ścieramy na tarce o dużych oczach. 7. Dodajemy Do pozostałych składników i dokładnie mieszamy.
8. Łączymy z mięsem.
9. Płatki drobno kruszymy. 10. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w płatkach.
11. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
12. Przekąska gotowa, podajemy z dowolnym sosem. 13. Smacznego.