Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla naszych małych smakoszy.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 30
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 194
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 30
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17426
Składniki
1. Mięso kroimy na większe kawałki, solimy.
2. Do miski wlewamy jogurt. 3. Wbijamy jajka. 4. Dodajemy mąkę. 5. Doprawiamy pieprzem, solą oraz chili.
6. Paprykę obieramy z nasion i ścieramy na tarce o dużych oczach. 7. Dodajemy Do pozostałych składników i dokładnie mieszamy.
8. Łączymy z mięsem.
9. Płatki drobno kruszymy. 10. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w płatkach.
11. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
12. Przekąska gotowa, podajemy z dowolnym sosem. 13. Smacznego.