Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta na spodzie z kruchego ciasta z podsmażonymi kurkami, szpinakiem, cebulką, z dodatkiem sera pleśniowego! Pyszna i pożywna!
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 201
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 288
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 287
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 201
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 288
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 287
Składniki
Mąkę, sól , zimne masło miksuję razem. Dodaję jajka i zagniatam ciasto, którym wykładam formę do tarty. Podpiekam w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Szpinak, cebulę i kurki kroję na mniejsze części i każde podsmażam na osobnej patelni. Wykładam na podpieczone ciasto. Rozkładam równomiernie kawałki sera pleśniowego i zapiekam jeszcze około 15 minut!