Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta na spodzie z kruchego ciasta z podsmażonymi kurkami, szpinakiem, cebulką, z dodatkiem sera pleśniowego! Pyszna i pożywna!
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 201
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 552
Krewetki zrobione w oliwie z czosnkiem i papryką, to super prosty i smaczny p...
Odsłon: 201
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 552
Składniki
Mąkę, sól , zimne masło miksuję razem. Dodaję jajka i zagniatam ciasto, którym wykładam formę do tarty. Podpiekam w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Szpinak, cebulę i kurki kroję na mniejsze części i każde podsmażam na osobnej patelni. Wykładam na podpieczone ciasto. Rozkładam równomiernie kawałki sera pleśniowego i zapiekam jeszcze około 15 minut!