Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta na spodzie z kruchego ciasta z podsmażonymi kurkami, szpinakiem, cebulką, z dodatkiem sera pleśniowego! Pyszna i pożywna!
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 153
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37471
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 153
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37471
Składniki
Mąkę, sól , zimne masło miksuję razem. Dodaję jajka i zagniatam ciasto, którym wykładam formę do tarty. Podpiekam w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Szpinak, cebulę i kurki kroję na mniejsze części i każde podsmażam na osobnej patelni. Wykładam na podpieczone ciasto. Rozkładam równomiernie kawałki sera pleśniowego i zapiekam jeszcze około 15 minut!