Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta na spodzie z kruchego ciasta z podsmażonymi kurkami, szpinakiem, cebulką, z dodatkiem sera pleśniowego! Pyszna i pożywna!
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 685
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 179
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 232
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 902
Przepis dnia
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 685
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 179
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 232
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 902
Składniki
Mąkę, sól , zimne masło miksuję razem. Dodaję jajka i zagniatam ciasto, którym wykładam formę do tarty. Podpiekam w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Szpinak, cebulę i kurki kroję na mniejsze części i każde podsmażam na osobnej patelni. Wykładam na podpieczone ciasto. Rozkładam równomiernie kawałki sera pleśniowego i zapiekam jeszcze około 15 minut!