Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekka przekaska
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 326
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1680
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 326
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1680
Składniki
Marchew obrac i utrzec na drobnej tarce na wiorki. Ogorka obrac, usunac pestki i pokroic na zapalki.Awokado obrac i rowniez pokroic.Krewetki wrzucic do gotujacej sie wody gotowac ok 1 1/2 min. Nastepnie odcedzic, obrac i przekroic wzdluz. Papier ryzowy zanurzyc na 30 sekund w naczyniu z woda.(kazdy krazek z osobna)
Namoczony papier ryzowy rozlozyc na desce do krojenia Wzdloz krazka papieru ulozyc dwie krewetki (biala strona do gory) nastepnie polozyc salate.Na salacie ulozyc marchew, awokado, paluszki krabowe i ogorka.Nalezy pamietac o pozostawieniu z kazdej strony po 2 cm marginesu
Po nalozeniu wszystkich skladnikuw nalezy papier zrolowac tak samo jak golabki. Podawac ze slodkim sosem chili. Jesli ktos nie lubi krewetek moze je pominac