Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lekka przekaska
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 129
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2215
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4111
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 67
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1441
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 129
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2215
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4111
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 67
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1441
Składniki
Marchew obrac i utrzec na drobnej tarce na wiorki. Ogorka obrac, usunac pestki i pokroic na zapalki.Awokado obrac i rowniez pokroic.Krewetki wrzucic do gotujacej sie wody gotowac ok 1 1/2 min. Nastepnie odcedzic, obrac i przekroic wzdluz. Papier ryzowy zanurzyc na 30 sekund w naczyniu z woda.(kazdy krazek z osobna)
Namoczony papier ryzowy rozlozyc na desce do krojenia Wzdloz krazka papieru ulozyc dwie krewetki (biala strona do gory) nastepnie polozyc salate.Na salacie ulozyc marchew, awokado, paluszki krabowe i ogorka.Nalezy pamietac o pozostawieniu z kazdej strony po 2 cm marginesu
Po nalozeniu wszystkich skladnikuw nalezy papier zrolowac tak samo jak golabki. Podawac ze slodkim sosem chili. Jesli ktos nie lubi krewetek moze je pominac