Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
KIEDYŚ JADŁAM PODOBNE NA PRZYJĘCIU I NIE MOGŁAM ZAPOMNIEĆ ICH SMAKU... ZROBIŁAM PO SWOJEMU I SĄ JESZCZE LEPSZE :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9134
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
1.rozgrzewamy dużą patelnię do /naleśników/, wlewamy na nią 1 łyżeczkę oleju. 2. do szklanki wbijamy 1 jajko, dodajemy po szczypcie soli i pieprzu, dobrze ubijamy widelcem i wylewamy na całą powierzchnię patelni cieniutką warstwą jak naleśnik. Po chwili delikatnie odwracamy i dosmażamy. Czynność powtarzamy aż usmażymy 4 naleśniki
Naleśnik grubo smarujemy serkiem (delikatnie, bo naleśniki są cienkie), posypujemy koperkiem i na połowie powierzchni układamy nie za gęsto plasterki łososia. Zwijamy ciasno zaczynając od strony pokrytej łososiem Robimy 4 roladki. Każdą ciasno zawijamy w folie spożywczą i chłodzimy w lodówce. Przed podaniem kroimy ostrym nożem w ukośne plastry i układamy na półmisku na płasko, tak żeby kolorowe warstwybyły widoczne SMACZNEGO