Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
mięso to jest idealne na zimno do chleba, zamiast wędliny
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 557
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
cebulkę ,drobno pokroić i zrumienić na odrobinie tłuszczu,koperek drobno posiekać
do mięsa dodajemy surową kaszę mannę,cebulkę,koperek,jajka i przyprawy,wyrabiamy na jednolitą masę. ( jeśli masa jest zbyt sucha należy dodać trochę wody ).Masę dzielimy na dwie porcje i każdą wkładamy do oddzielnego woreczka foliowego,ciasno upychamy i zawiązujemy
woreczki owijamy lnianą ściereczką i wkładamy do garnka,zalewamy wodą i gotujemy ok. 1 godz.i 15 min.Po tym czasie wodę wylewamy ,woreczki z mięsem wyjmujemy i zostawiamy w chłodnym miejscu aby mięso zastygło
( ja zostawiam na całą noc w lodówce a na rano jest idealne do chlebka)