Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mini kotleciki/kulki z mięsa mielonego i ugotowanego ryżu. Takie na jeden kęs.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7242
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8655
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7242
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Składniki
Ryż przesypałam do garnka, zalałam go ok. 1 szklanką wody, lekko osoliłam i ugotowałam. Odstawiłam go do wystygnięcia. Mięso wieprzowe umyłam i osuszyłam, a następnie zmieliłam w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa dodałam wystudzony ryż, majonez, musztardę i sos sojowy. Doprawiłam wszystko do smaku solą i pieprzem i wymieszałam dokładnie, żeby wszystkie składniki równo się rozmieściły. Ręką odrywałam małe porcje masy mięsno - ryżowej i formowałam kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczałam je w bułce tartej i odkładałam na talerz. Gdy ulepiłam wszystkie kotleciki, rozgrzałam trochę oleju na dużej patelni i włożyłam kuleczki. Smażyłam je na rumiano ze wszystkich stron, po czym wyłożyłam na półmisek wyłożony ręcznikiem papierowym by odsączyć je z nadmiaru oleju. Kotleciki podałam na ciepło z dodatkiem ziemniaków i surówki.