Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przygotować taką przekąskę
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 912
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4547
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Do mąki wkruszyć drożdże i zalać 1/4 szklanki ciepłej wody. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Następnie dodać kolejną 1/4 szklankę wody, oliwę, sól i cukier. Zagnieść ciasto drożdżowe i odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Ciasto podzielić na 6 równych części, które następnie rozwałkować na cienkie placki. Suszone pomidory pokroić w drobną kostkę. Ser żółty i mozzarellę zetrzeć na tarce i dodać do pomidorów. Dodać oregano. Dokładnie wymieszać. Pizzerinki przełożyć na blaszkę do pieczenia i wyłożyć na nie nadzienie.
Dookoła nadzienia posmarować oliwą. Odstawić jeszcze na 10 minut do wyrośnięcia. Piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez ok. 10 minut.