Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przygotować taką przekąskę
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34126
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1314
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113577
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34126
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1314
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113577
Składniki
Do mąki wkruszyć drożdże i zalać 1/4 szklanki ciepłej wody. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Następnie dodać kolejną 1/4 szklankę wody, oliwę, sól i cukier. Zagnieść ciasto drożdżowe i odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Ciasto podzielić na 6 równych części, które następnie rozwałkować na cienkie placki. Suszone pomidory pokroić w drobną kostkę. Ser żółty i mozzarellę zetrzeć na tarce i dodać do pomidorów. Dodać oregano. Dokładnie wymieszać. Pizzerinki przełożyć na blaszkę do pieczenia i wyłożyć na nie nadzienie.
Dookoła nadzienia posmarować oliwą. Odstawić jeszcze na 10 minut do wyrośnięcia. Piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez ok. 10 minut.