Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super przekąska i dla dorosłych i dzieci. Wystarczy niewiele czasu, żeby przygotować taką przekąskę
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 53
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 519
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 53
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 519
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Składniki
Do mąki wkruszyć drożdże i zalać 1/4 szklanki ciepłej wody. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 10 minut. Następnie dodać kolejną 1/4 szklankę wody, oliwę, sól i cukier. Zagnieść ciasto drożdżowe i odstawić do wyrośnięcia na 30 minut. Ciasto podzielić na 6 równych części, które następnie rozwałkować na cienkie placki. Suszone pomidory pokroić w drobną kostkę. Ser żółty i mozzarellę zetrzeć na tarce i dodać do pomidorów. Dodać oregano. Dokładnie wymieszać. Pizzerinki przełożyć na blaszkę do pieczenia i wyłożyć na nie nadzienie.
Dookoła nadzienia posmarować oliwą. Odstawić jeszcze na 10 minut do wyrośnięcia. Piec w nagrzanym do 220 stopni piekarniku przez ok. 10 minut.