Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Usmażone kostki z miruny zrobione w sosie warzywnym z pomidorami.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3593
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 746
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3593
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Składniki
Rozmrożone na sicie kostki ryby doprawiamy solą i pieprzem ziołowym, smażymy na gorącym oleju z każdej strony na lekko rumiany kolor.
Usmażoną rybę wykładamy na talerz a na oleju w którym smażyła się ryba smażymy pokrojone w pół plastry cebule, startą na wiórki marchew, pokrojoną por, papryczki piri piri, listki laurowe, ziele angielskie i paprykę. Smażymy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości warzyw. Gdy warzywa będą już w miarę miękkie dodajemy pokrojoną natkę pietruszki, doprawiamy gałką muszkatołową, mieloną papryką i sosem sojowym, całość mieszamy. Jeszcze chwilę dusimy i kończymy przygotowanie sosu.
Gotową, ostudzoną rybę układamy warstwowo w pojemniku, warstwa sosu, warstwa ryby i tak do wykończenia składników.
Wierzch musi zakrywać warstwa sosu. Rybę możemy spożywać na ciepło jak i na zimno, jak rybę zrobioną w konserwie.
Smacznego !!!