Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo tania potrawa.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12574
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13635
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12574
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1425
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13635
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5741
Składniki
Z młodej kapusty usunąć wierzchnie liście. Resztę umyć, dokładnie osuszyć i poszatkować. Kapustę zalać odrobiną wrzątku, oprószyć solą oraz gotować pod przykryciem na wolnym ogniu przez 10 min.
Koperek dobrze opłukać oraz drobno posiekać. Cebulę obrać i pociąć na małe kawałki, a następnie zeszklić na rozgrzanym oleju z masłem. Pod koniec wsypać 1łyżkę mąki oraz chwilę podsmażać, stale mieszając.
Zrumienioną cebulę oraz koperek dodać do kapusty. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku sokiem wyciśniętym z 1 cytryny, solą i pieprzem. Danie podawać na ciepło ze świeżym pieczywem. Smacznego :-)