Do góry

Przekąski Przepis na:

Mrożone banany na patyku z czekoladzie

Mrożone banany na patyku z czekoladzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 230 Ocena: 6645

Dodano:

Odsłon: 2916

Szybka i łatwa w przygotowaniu słodka przekąska. Banany na patyku w polewie czekoladowej z migdałami.

Składniki

  • 5 bananów
  • 100 g mlecznej czekolady
  • Płatki migdałowe
  • patyki do szaszłyków
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Każdego banana obieramy, odcinamy końcówki i kroimy na 2-3 kawałki w zależności od tego jak długi jest banan. Patyki od szaszłyków łamiemy na 2-3 kawałki i na nie nadziewamy banany. Wkładamy do zamrażalnika na 10 minut. W tym czasie roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Wyjmujemy banany i obtaczamy w czekoladzie bądź czubki posypując płatkami migdałowymi. Następnie wkładamy gotowe banany do zamrażalnika. Wyjmujemy przed podaniem ok. 15 minut wcześniej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 25 września 2017 Pycha :) Polecam pospać kilka wiórkami kokosowymi, też się sprawdzą ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń