Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i łatwa w przygotowaniu słodka przekąska. Banany na patyku w polewie czekoladowej z migdałami.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Każdego banana obieramy, odcinamy końcówki i kroimy na 2-3 kawałki w zależności od tego jak długi jest banan. Patyki od szaszłyków łamiemy na 2-3 kawałki i na nie nadziewamy banany. Wkładamy do zamrażalnika na 10 minut. W tym czasie roztapiamy czekoladę w kąpieli wodnej. Wyjmujemy banany i obtaczamy w czekoladzie bądź czubki posypując płatkami migdałowymi. Następnie wkładamy gotowe banany do zamrażalnika. Wyjmujemy przed podaniem ok. 15 minut wcześniej.