Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najprostszy sposob na mule, bardzo popularny u naszych zachodnich sasiadow.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1119
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2047
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 486
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1119
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2047
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 486
Składniki
Mule dokladnie oczyszczamy, pluczemy pod biezaca zimna woda. Otwarte wyrzucamy. Przygotowujemy w duzym garnku bulion warzywny, do ktorego dodatkowo dodajemy por pokrojony w kawalki oraz kawalek selera, dwa zabki czosnku i sok z polowy limonki. Takze lyzke masla. Garnek powinien byc wypelniony bulionem z warzywami max do polowy. Gotujemy warzywa przez ok. 10 minut, nastepnie delikatnie dokladamy mule, ktore powinny byc przykryte w calosci wywarem. Przykrywamy pokrywka i gotujemy ok 6 ; 7 minut na duzym ogniu. Mule w tym czasie powinny sie otworzyc. Zamkniete wyrzucamy. Podajemy z czarnym chlebem posmarowanym maslem. Smacznego.