Do góry

Przekąski Przepis na:

Mule gotowane.

Mule gotowane.

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3060

Dodano:

Odsłon: 1863

Chyba najprostszy sposob na mule, bardzo popularny u naszych zachodnich sasiadow.

Składniki

  • mule 1 kg
  • 1 por, cwiartka selera, 2 zabki czosnku
  • bulion warzywny w kostce
  • lyzka masla
  • sok z polowy limonki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mule dokladnie oczyszczamy, pluczemy pod biezaca zimna woda. Otwarte wyrzucamy.

    Przygotowujemy w duzym garnku bulion warzywny, do ktorego dodatkowo dodajemy por pokrojony w kawalki oraz kawalek selera,
    dwa zabki czosnku i sok z polowy limonki. Takze lyzke masla.
    Garnek powinien byc wypelniony bulionem z warzywami max do polowy.
    Gotujemy warzywa przez ok. 10 minut, nastepnie delikatnie dokladamy mule, ktore powinny byc przykryte w calosci wywarem.
    Przykrywamy pokrywka i gotujemy ok 6 ; 7 minut na duzym ogniu.

    Mule w tym czasie powinny sie otworzyc. Zamkniete wyrzucamy.

    Podajemy z czarnym chlebem posmarowanym maslem.

    Smacznego.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń