Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najprostszy sposob na mule, bardzo popularny u naszych zachodnich sasiadow.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1010
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 45
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1358
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 519
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6256
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1010
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 45
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1358
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 519
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6256
Składniki
Mule dokladnie oczyszczamy, pluczemy pod biezaca zimna woda. Otwarte wyrzucamy. Przygotowujemy w duzym garnku bulion warzywny, do ktorego dodatkowo dodajemy por pokrojony w kawalki oraz kawalek selera, dwa zabki czosnku i sok z polowy limonki. Takze lyzke masla. Garnek powinien byc wypelniony bulionem z warzywami max do polowy. Gotujemy warzywa przez ok. 10 minut, nastepnie delikatnie dokladamy mule, ktore powinny byc przykryte w calosci wywarem. Przykrywamy pokrywka i gotujemy ok 6 ; 7 minut na duzym ogniu. Mule w tym czasie powinny sie otworzyc. Zamkniete wyrzucamy. Podajemy z czarnym chlebem posmarowanym maslem. Smacznego.