Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najprostszy sposob na mule, bardzo popularny u naszych zachodnich sasiadow.
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 591
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1555
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27706
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3701
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 591
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1555
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27706
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3701
Składniki
Mule dokladnie oczyszczamy, pluczemy pod biezaca zimna woda. Otwarte wyrzucamy. Przygotowujemy w duzym garnku bulion warzywny, do ktorego dodatkowo dodajemy por pokrojony w kawalki oraz kawalek selera, dwa zabki czosnku i sok z polowy limonki. Takze lyzke masla. Garnek powinien byc wypelniony bulionem z warzywami max do polowy. Gotujemy warzywa przez ok. 10 minut, nastepnie delikatnie dokladamy mule, ktore powinny byc przykryte w calosci wywarem. Przykrywamy pokrywka i gotujemy ok 6 ; 7 minut na duzym ogniu. Mule w tym czasie powinny sie otworzyc. Zamkniete wyrzucamy. Podajemy z czarnym chlebem posmarowanym maslem. Smacznego.