Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najprostszy sposob na mule, bardzo popularny u naszych zachodnich sasiadow.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336679
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3972
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423098
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2579
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336679
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3972
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423098
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2579
Składniki
Mule dokladnie oczyszczamy, pluczemy pod biezaca zimna woda. Otwarte wyrzucamy. Przygotowujemy w duzym garnku bulion warzywny, do ktorego dodatkowo dodajemy por pokrojony w kawalki oraz kawalek selera, dwa zabki czosnku i sok z polowy limonki. Takze lyzke masla. Garnek powinien byc wypelniony bulionem z warzywami max do polowy. Gotujemy warzywa przez ok. 10 minut, nastepnie delikatnie dokladamy mule, ktore powinny byc przykryte w calosci wywarem. Przykrywamy pokrywka i gotujemy ok 6 ; 7 minut na duzym ogniu. Mule w tym czasie powinny sie otworzyc. Zamkniete wyrzucamy. Podajemy z czarnym chlebem posmarowanym maslem. Smacznego.