Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chyba najprostszy sposob na mule, bardzo popularny u naszych zachodnich sasiadow.
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 91
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 320
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 69
Przepis na delikatne i soczyste medaliony cielęce podane z aromatycznym sosem...
Odsłon: 91
Szybki i smaczny obiad
Odsłon: 320
Sezon kurkowy dobiega końca , propozycja prostego dania , które przygotuje ka...
Odsłon: 69
Składniki
Mule dokladnie oczyszczamy, pluczemy pod biezaca zimna woda. Otwarte wyrzucamy. Przygotowujemy w duzym garnku bulion warzywny, do ktorego dodatkowo dodajemy por pokrojony w kawalki oraz kawalek selera, dwa zabki czosnku i sok z polowy limonki. Takze lyzke masla. Garnek powinien byc wypelniony bulionem z warzywami max do polowy. Gotujemy warzywa przez ok. 10 minut, nastepnie delikatnie dokladamy mule, ktore powinny byc przykryte w calosci wywarem. Przykrywamy pokrywka i gotujemy ok 6 ; 7 minut na duzym ogniu. Mule w tym czasie powinny sie otworzyc. Zamkniete wyrzucamy. Podajemy z czarnym chlebem posmarowanym maslem. Smacznego.