Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 593
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1560
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27709
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3723
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 593
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1560
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27709
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3723
Składniki
Opłukałam mule. Tradycyjnie wyrzuca się te, które są otwarte. Posiekałam szalotki i czosnek.
W trzy litrowym garnku zeszkliłam szalotki na oliwie i dodałam posiekany czosnek, liście i ziele i chili. Wykorzystałam ten czas i dodałam gałązkę pomidorków koktajlowych- lekko się podsmażyły i ją wyjęłam. Podkręciłam gaz do maksimum, wrzuciłam mule, podlałam winem i przykryłam pokrywką. Dusiłam około 8- 10 minut. Mule się otworzą a wino odparuje. Gotowe można posypać natką pietruszki. Oczywiście tych muli, które się nie otworzą tez się nie podaje.
Podałam z obsmażonymi na oliwie grzankami posmarowanymi kawałkiem czosnku. Mule wyjada się "szczypczykami" z muszli a sos grzankami.
Smacznego :)