Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 445
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666385
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 168
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 760
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5851
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1012
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 445
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666385
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 168
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 760
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5851
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1012
Składniki
Opłukałam mule. Tradycyjnie wyrzuca się te, które są otwarte. Posiekałam szalotki i czosnek.
W trzy litrowym garnku zeszkliłam szalotki na oliwie i dodałam posiekany czosnek, liście i ziele i chili. Wykorzystałam ten czas i dodałam gałązkę pomidorków koktajlowych- lekko się podsmażyły i ją wyjęłam. Podkręciłam gaz do maksimum, wrzuciłam mule, podlałam winem i przykryłam pokrywką. Dusiłam około 8- 10 minut. Mule się otworzą a wino odparuje. Gotowe można posypać natką pietruszki. Oczywiście tych muli, które się nie otworzą tez się nie podaje.
Podałam z obsmażonymi na oliwie grzankami posmarowanymi kawałkiem czosnku. Mule wyjada się "szczypczykami" z muszli a sos grzankami.
Smacznego :)