Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często przygotowuję pyszny domowy sos czosnkowy na bazie jogurtu. Jest bardzo smaczny i nadaje się idealnie do wszelkich potraw z grilla, rusztu i patelni.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18567
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 119
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 266
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 344
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18567
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 119
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 266
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 344
Składniki
Do dużego kubka gęstego jogurtu typu “grecki” dodaję oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane listki mięty oraz sól.
Mieszam wszystko dokładnie, próbuję i w razie potrzeby dodaję nieco soli lub odrobinę soku z cytryny. Uwaga, liście mięty nie są niezbędnym dodatkiem, ale z nimi sos smakuje wyjątkowo, więc gorąco polecam miętę!