Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Często przygotowuję pyszny domowy sos czosnkowy na bazie jogurtu. Jest bardzo smaczny i nadaje się idealnie do wszelkich potraw z grilla, rusztu i patelni.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 175
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 799
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 175
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 799
Składniki
Do dużego kubka gęstego jogurtu typu “grecki” dodaję oliwę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekane listki mięty oraz sól.
Mieszam wszystko dokładnie, próbuję i w razie potrzeby dodaję nieco soli lub odrobinę soku z cytryny. Uwaga, liście mięty nie są niezbędnym dodatkiem, ale z nimi sos smakuje wyjątkowo, więc gorąco polecam miętę!