Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki często goszczą na stole u mnie w domu. Zarówno na słono, jak i na słodko, na śniadanie, obiad czy kolacje. Z dżemem lub nutellą dzieci zajadały by codziennie, na każdy posiłek. Poniżej mój uniwersalny przepis na ciasto naleśnikowe.
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2703
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3303
Hiszpański flan to klasyczny deser o aksamitnej, kremowej konsystencji. Jego...
Odsłon: 2703
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3303
Składniki
Mleko, wodę i 2 jajka wymieszać. Dodać mąkę i zamieszać (mikserem) tak, aby nie powstały grudki. Dodać sól i olej wymieszać. Usmażyć naleśniki. Naleśniki smarować ulubionym dżemem lub przygotowanym farszem i składać „na 4” lub zawinąć w rulon. Gotowe naleśniki można zapiec na patelni – będą chrupiące.