Do góry

Przekąski Przepis na:

Naleśniki curry z mięsem wołowym i szpinakiem

Naleśniki curry z mięsem wołowym i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4741

Dodano:

Odsłon: 443

Żeby nieco urozmaicić "zwykłe" naleśniki czasem wystarczy niewielki dodatek dodatek do ciasta, by ich smak był zdecydowanie lepszy!

Składniki

  • Ciasto naleśnikowe :
  • mąka pszenna 2 szklanki
  • jaja 2 szt
  • mleko 2 szklanki
  • woda gazowana 1 1/2 szklanki
  • zioła prowansalskie 2/3 łyżeczki
  • przyprawa curry 2/3 łyżeczki
  • kucharek do smaku
  • Farsz :
  • mięso wołowe 500 g
  • olej 2 łyżki
  • przyprawa gyros 2/3 łyżeczki
  • kucharek 1/2 łyżeczki
  • szpinak świeży 100 g
  • mozzarella w kulce 150 g
  • kukurydza w puszce 1 szt
  • sos czosnkowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso wołowe usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw, zmielić. Zrobić ciasto naleśnikowe z dodatkiem curry. Na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki na złoty kolor, na jednej usmażonej stronie, gdy naleśnik jest jeszcze na patelni kłaść liście szpinaku i plastry mozzarelli. Następnie dodać mięso, sos czosnkowy, kukurydzę, zwinąć w rulon.

  2. Wierzch dodatkowo polać sosem czosnkowym. Do dekoracji można użyć pozostałe liście szpinaku.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń