Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby nieco urozmaicić "zwykłe" naleśniki czasem wystarczy niewielki dodatek dodatek do ciasta, by ich smak był zdecydowanie lepszy!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 215
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 935
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4030
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 215
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 935
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4030
Składniki
Mięso wołowe usmażyć na oleju z dodatkiem przypraw, zmielić. Zrobić ciasto naleśnikowe z dodatkiem curry. Na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki na złoty kolor, na jednej usmażonej stronie, gdy naleśnik jest jeszcze na patelni kłaść liście szpinaku i plastry mozzarelli. Następnie dodać mięso, sos czosnkowy, kukurydzę, zwinąć w rulon.
Wierzch dodatkowo polać sosem czosnkowym. Do dekoracji można użyć pozostałe liście szpinaku. Smacznego!