Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś postanowiliśmy że upiekę naleśników, wyszły mi idealne nie łamały się i nie były gumowate. Bardzo chętnie podam wam przepis może zechcecie skorzystać, takie naleśniki nadają się na słodko jak również do krokietów. Są prze ze mnie przetestowane i wykonane.
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 74
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 91
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 74
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 91
Składniki
Do miski wbić jajka dodać resztę składników bez oleju i wszystko dokładnie zmiksować do połączenia się składników na jednolitą masę.
Na rozgrzaną patelnię wlać niewielką ilość oleju rozgrzać go. Chochlą nalewać ciasto, rozprowadzić je po całej patelni i smażyć naleśnik na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor.
Usmażone naleśniki ułożyć na talerzu, gdy już mamy wszystkie usmażone nakładać dowolny farsz ( u mnie akurat twaróg z cukrem i śmietaną ).
Gotowe naleśniki zawijać z dowolnym farszem kto jak lubi ( u mnie w formie krokietów ). Naleśniki dobrze się zwijają, nie rozwalają się i nie pękają.
Moje naleśniki tak jak już pisałam podałam z twarogiem oraz truskawkami rozgniecionymi widelcem z cukrem. Było pysznie z tego przepisu wyszło mi 12 sztuk jeśli ktoś ma większą rodzinę wystarczy zwiększyć składniki.