Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i pożywne danie , dzięki zastosowaniu mąki owsianej , która jest bogata w błonnik oraz witaminy z grupy B.
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 500
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 951
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 235
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 500
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 951
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 235
Składniki
Mąki wymieszać.Jajka wybić do garnka dodać cukier i robotem utrzeć na puszysto.Dalej ucierając dodawać na zmianę mleko wodę oraz mąkę do wyczerpania składników.Na końcu dodać olej.Gdy ciasto będzie miało jednolitą masę odstawić aby odpoczęło.Gdyby było gęste i nie chciało się dobrze rozprowadzać po patelni dodać trochę mleka.
Patelnię do smażenia naleśników rozgrzać, wlewać cienkim strumieniem rozprowadzając go po patelni.Piec na rumiano z obu stron.
Wystudzone placki smarować do połowy serkiem ,ułożyć pasek dżemu i składać na kopertę.Ja nie słodziłam serka, jeżeli ktoś lubi słodko to musi go posłodzić.
Podawać z bitą śmietaną ,sokiem lub cukrem pudrem.Smacznego!!!