Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne naleśniki ze zdrowym szpinakiem i fetą. Dla potrzebujących żelaza, a znudzonych zieloną papką na talerzu. Świetna odmiana. Polecam!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14149
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1636
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16128
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6498
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14149
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1636
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16128
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6498
Składniki
Ciasto przygotuj według przepisu podstawowego. Rozgrzej patelnię, smaruj tłuszczem. Na patelnię wylewaj po porcji ciasta i usmaż 12 naleśników.
Sos: posiekaną cebulę i roztarty ząbek czosnku przysmaż na łyżce oliwy. Dodaj pokrojone pomidory, podsmaż. Przypraw ziołami prowansalskimi, solą, pieprzem i cukrem. Na ostrym ogniu gotuj 5 min. Przypraw tabasco.
Nadzienie: na łyżce oleju podsmaż orzeszki piniowe oraz drugi roztarty ząbek czosnku, dodaj szpinak. Smaż 1 min. Dołóż pokrojoną w kostkę fetę oraz śmietanę. Przypraw.
Farsz rozłóż na naleśnikach. Zwijaj je w rulony. Polej gorącym sosem.