Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas wykonania do 30 min (w zależności od wprawy kucharza) Danie dla 2 osób Składniki: - zieloniutkie jak wiosenne listki szparagi jako fit idealnie się sprawdzą (pewnie pęczek wystarczy) - równie zieloniutki koperek (około dwóch łyżek ) - dla podkręcenia smaku i zielonego koloru troszkę listków bazylii i pachnącego lasem rozmarynu - kilka listków melisy (bo też są zielone) - oliwa lekko zielona z oliwek (ok. 2 łyżek) - biały (tu zielony nie jest wskazany) majonez ok. łyżki, chyba, że ktoś woli ciut więcej - dla odrobiny pikanterii ząbek lub dwa czosnku - dla odrobiny fanaberii garść orzeszków piniowych - parmezan też tu znajdzie swoje zastosowanie ok. 50 g - sól i pieprz do smaku Gotujemy szparagi (jeżeli piękne i młode) 5 minut im wystarczy do osiągnięcia doskonałości... A następnie wrzucamy wszystko do pojemnika miksujemy na aksamitną masę, smarujemy nią pieczywko lub bułeczki (najlepiej własnej roboty) i dajemy się ponieść zielonej eksplozji smaków.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 192
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 279
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 192
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 279
Składniki
Gotujemy szparagi (jeżeli piękne i młode) 5 minut im wystarczy do osiągnięcia doskonałości...
A następnie wrzucamy wszystko do pojemnika miksujemy na aksamitną masę, smarujemy nią pieczywko lub bułeczki (najlepiej własnej roboty) i dajemy się ponieść zielonej eksplozji smaków.