Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli chcemy mieć świeże ogórki nie przekwaszone do stałej, bieżącej konsumpcji a warto, bo to samo zdrowie polecam poniższy przepis.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 106
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 668
Pomidory do potraw z grilla. Smaczne i zdrowe.
Odsłon: 56
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 106
Ekspresowa sałatka którą przygotujesz dosłownie w trzy minuty idealna jako do...
Odsłon: 85
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 982
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 479
Składniki
Wybierać tylko nieduże zielone ogórki, ułożyć ciasno w odpowiednim słoju przekładając jedynie koprem. zalać ostudzoną przegotowaną wodą z rozpuszczoną solą. Jeżeli ktoś lubi można dodać utłuczonego pieprzu łyżeczkę - poprawia smak i ułatwia przetrzymywanie. Muszą stać w pokojowej temperaturze, ale ani w słońcu ani blisko źródła ciepła. Po 48 do 60 godzinach będą gotowe do spożycia, należy jednak przechowywać w chłodzie aby szybko nie skwaśniały. Po wybraniu ogórków można w pozostały sok z ogórków włożyć świeżą partię a będą gotowe w 24 godziny.