Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli chcemy mieć świeże ogórki nie przekwaszone do stałej, bieżącej konsumpcji a warto, bo to samo zdrowie polecam poniższy przepis.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 821
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Wybierać tylko nieduże zielone ogórki, ułożyć ciasno w odpowiednim słoju przekładając jedynie koprem. zalać ostudzoną przegotowaną wodą z rozpuszczoną solą. Jeżeli ktoś lubi można dodać utłuczonego pieprzu łyżeczkę - poprawia smak i ułatwia przetrzymywanie. Muszą stać w pokojowej temperaturze, ale ani w słońcu ani blisko źródła ciepła. Po 48 do 60 godzinach będą gotowe do spożycia, należy jednak przechowywać w chłodzie aby szybko nie skwaśniały. Po wybraniu ogórków można w pozostały sok z ogórków włożyć świeżą partię a będą gotowe w 24 godziny.