Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli chcemy mieć świeże ogórki nie przekwaszone do stałej, bieżącej konsumpcji a warto, bo to samo zdrowie polecam poniższy przepis.
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6765
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 231
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 176
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 428
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6765
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 231
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 176
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 428
Składniki
Wybierać tylko nieduże zielone ogórki, ułożyć ciasno w odpowiednim słoju przekładając jedynie koprem. zalać ostudzoną przegotowaną wodą z rozpuszczoną solą. Jeżeli ktoś lubi można dodać utłuczonego pieprzu łyżeczkę - poprawia smak i ułatwia przetrzymywanie. Muszą stać w pokojowej temperaturze, ale ani w słońcu ani blisko źródła ciepła. Po 48 do 60 godzinach będą gotowe do spożycia, należy jednak przechowywać w chłodzie aby szybko nie skwaśniały. Po wybraniu ogórków można w pozostały sok z ogórków włożyć świeżą partię a będą gotowe w 24 godziny.