Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5275
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17188
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4676
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5275
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17188
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2493
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4676
Składniki
Ogórki pokroić na 1/4 i w koreczki. Zasypać koreczki 5 łyżkami soli i odstawić na 6 godzin.
Po tym czasie odlać sos (wyrzucamy go), dodać czosnek pokrojony w drobną kosteczkę wymieszać i zalać przygotowaną wcześniej i ostudzoną zalewą.
Zalewa: Olej+ocet+cukier, zagotować i ostudzić. Dodać do zalewy chili.
Ogórki z czosnkiem i zalewą odstawiamy na 6-12 godz. Następnie włożyć do słoików razem z zalewą i pasteryzować 3-4 minuty.