Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413962
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2209
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413962
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2209
Składniki
Ogórki pokroić na 1/4 i w koreczki. Zasypać koreczki 5 łyżkami soli i odstawić na 6 godzin.
Po tym czasie odlać sos (wyrzucamy go), dodać czosnek pokrojony w drobną kosteczkę wymieszać i zalać przygotowaną wcześniej i ostudzoną zalewą.
Zalewa: Olej+ocet+cukier, zagotować i ostudzić. Dodać do zalewy chili.
Ogórki z czosnkiem i zalewą odstawiamy na 6-12 godz. Następnie włożyć do słoików razem z zalewą i pasteryzować 3-4 minuty.